Paperinuket

Maatalon emäntä

Maatalon emäntä ruokkii taloutensa joka aamu, päivä, ja ilta. Hän on aittojen hallitsija, ja vastaa siitä että kaikille on ruokaa ja vaatteita – vuoden ympäri. Hän vastaa myös navetan elikoista, ohjaa piikojen työstentelyä ja hoitaa samalla seitsemää lastaan.

Laivapoika

Laivapoika auttaa laivan eri askareissa ja toivoo pääsevänsä joku päivä matruusiksi tai jopa kapteeniksi. Pääasiassa hän kuitenkin toimii kokkina – hänen äitinsä on opettanut 12-vuotiaan laittamaan ruokaa koko miehistölle. Uida hän sen sijaan ei osaa – se on hänen mielestään turha taito.

Työläinen

Ruukin työläinen tekee 12 tunnin työpäiviä hehkuvan raudan parissa. Hän asuu yksinkertaisessa huoneessa jonka ruukki omistaa. Jos hän perustaa perheen, hän saa muuttaa isompaan.

Laivanvarustaja

Laivanvarustaja on arvonsa tunteva mies. Hän tulee talonpoikien joukosta ja on nopeasti noussut rikkauksiin. Jotta ei riskeeraisi liikaa yhteen asiaan, on hänellä samanaikaisesti monta rautaa tulessa ja hän rakennuttaa uusia laivoja minkä ehtii. Herraskaisilla vaatteillaan ja koristellulla talollaan hän haluaa näyttää arvonsa.