Sagalunds Barnkulturcenter producent för Kimitoöarnas egen levande Julkalender!  

 

Äntligen är det december och alla Kimitoöns byar fylls av julstämning. Nu har byborna dessutom en ny levande och gemensam julkalender, som erbjuder små stunder av glädje i olika hörn av öarnas karta. Föj med och upplev stunder av gemenskap, värme och lekfullhet. Programmen är gratis och alla är välkomna. Ung som gammal, kom med och låt tomtarna överraska dig! 

 

 

Julkalendern med all information finns i Sagalunds museum, biblioteken i Kimito, Dalsbruk och Västanfjärd, samt på facebook under namnet

"Kimitoöarnas Julkalender / Kemiönsaaren Joulukalenteri". 

 

Barnteatern EkoTekoKeko på besök hos Kimitos kulturcentrum!


  I Oktober får Kimitos kulturcenter finbesök, då byn besöks av Janne Viitaniemis pjäs EkoTekoKeko. Den interaktiva pjäsen handlar om ekologiska val och är framställd med projektpengar för miljöfostran och -upplysning. Tack vare kommunens stöd har alla öns 6-10 åringar erbjudits skjuts och chansen att delta i projektet. Besökets producenter är Sagalunds barnkulturcenter och Kimito Luckan. 

 

 

 

Välkomna till sommarens utställningar i Sagalund och Dalsbruks Bruksmuseum

 

Vi firar Finlands 100-årsjubileum med spännande utställningar som erbjuder kulturhistoriska upplevelser och minnen för såväl ung som gammal.

 

Olle Dolle Doff är en lekutställning med spännande lekmiljöer i både Sagalund och Dalsbruks Bruksmuseum. Kom med både barn och föräldrar för att dela erfarenheter av hur man lekte förr!

 

Utställningen År 1917 på Kimitoön visar frukterna av ett forskningsprojekt utfört i samarbete med flera muséer i Finland. I Sagalunds Café Adele och Oskarssalen visas lokalhistoriska berättelser om Kimito under Finlands första år. På hösten flyttar utställningen till Västanfjärds bibliotek.

 

 
 

 Nu är det dags att boka program för skolbesök för 2017

 


 

Här finns vårt program för skolor

 

 

Ny barnbok: Barnen på krängbänken
 
I juni 2015 utkom en ny barnbok i samma serie som "Barnen i Råttfällan". "Barnen på krängbänken" berättar om livet i Västanfjärd vid sekelskiftet 1900. Text Johanna Slotte och bild Margareta Sjöholm. 25€
 
OBS! Boken "Barnen i Råttfällan" finns nu även på finska!

 

 

 

 

Museipressen

 

Museibloggen är ett samarbete mellan tre museer: Fiskars, Stundars och Sagalund. Bloggen "skrivs" av tre riktiga historiska personer från de tre orterna: Sagalunds bloggare är Fanny Forsman (1836-1912) som var Kimitoöns korrespondent i Åbo Underrättelser mellan åren 1880 och 1906. Urklippen som publiceras på bloggen har samma datum som det datum då inläggen publicerades i ÅU, med varierande årtal. Genom hennes brev kan du få en bild av den lokala historien såsom en enskild människa har upplevt den. Följ gärna med! 

 

 

 

 

Ny publikation!

 

Åboland och åbolänningar är ett samarbetsprojekt som täcker hela Åboland, med insamlade bilder och berättelser från hela området. Med underrubriken "Plock ur arkiv" kommer den vanliga åbolänningen till tals, vad som var så vanligt och så utmärkande för just "oss" - om något sådant som oss någonsin existerat? Varför talas det än idag om Pargaskorvar och Kimitosvin, om reismeisår, och dom i Hundkojan som bara skällde? Pris 10€ 

 

 

 

 

 

Vad händer i Sagalund? Titta in i vår EVENEMANGSKALENDER


Följ också vår FACEBOOKSIDA 

 

  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 14/12/2017