Sagalunds museum - för alla åldrar

Sagalund är ett museum, en trädgård och ett center för åboländsk kulturarv och barnkultur - en bit förverkligad poesi, enligt grundaren Nils Oskar Janssons egna ord. Här finner du olika byggnader från Kimitoöns historia: ett tingshus, ett torp, en bondgård, två gamla skolor mm. Allt är beläget i en lummig trädgård som anlagts vid sekelskiftet 1900.  

 

 

I huvudbyggnaden Sagalundgården finns Café Adèle, Oskarssalen, och några roliga och intressanta utställningar. Det är här rundturerna på museiområdet startar (juni-augusti varje dag jämna timmar 11-16, förutom 24-26.6). Alla besökare får chansen att gå på rundtur med guide, guidningen ingår i inträdespriset.

 

Sagalund satsar särskilt mycket på verksamhet för barn och skolor. Sagalunds museipedagogiska center arbetar hela tiden med nya sätt för barn och unga att lära sig om livet förr genom inlevelse och aktivitet. Här kan barnen träffa historiska personer, göra tidsresor och lära sig gamla hantverk såsom kardning, tovning, spinning, pärthyvling eller smide.


Sagalund ordnar en hel del evenemang och kulturaktiviteter. Där har man mycket hjälp av både volontärer och Sagalundklubben, som aktivt deltar i verksamheten och skickligt förevisar olika gammaldags tekniker som t.ex. spinning på slända och tovning av tossor.

 

 

Nu också på Facebook
Nyaste nyheter och aktuella diskussioner

 
  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 21/02/2018