Välkommen till Sagalund!

Museiområdet är stängt fram till våren men i Sagalundgården är det fullt av verksamhet. Museiboden håller öppet alla vardagar mellan 9-16 och lördagar 10-13. I Café Adéle serveras det lunch alla vardagar mellan 11.30 -14. På övrevåningen i Sagalundgården finns det 1950-tals utsällningar och andra lokala utställningar samt lekmiljöer för barn.

Sagalundklubben håller till i Vreta skola på onsdagar och i Falla kan man också ordna program vid behov.

 

Kolla Kalender för kommande evenemang!

 

Sagalunds museum - för alla åldrar

Sagalund är ett museum, en trädgård och ett center för åboländsk kulturarv och barnkultur - en bit förverkligad poesi, enligt grundaren Nils Oskar Janssons egna ord. Här finner du olika byggnader från Kimitoöns historia: ett tingshus, ett torp, en bondgård, två gamla skolor mm. Allt är beläget i en lummig trädgård som anlagts vid sekelskiftet 1900.  

 

 

 

Sagalund satsar särskilt mycket på verksamhet för barn och skolor. Sagalunds museipedagogiska center arbetar hela tiden med nya sätt för barn och unga att lära sig om livet förr genom inlevelse och aktivitet. Här kan barnen träffa historiska personer, göra tidsresor och lära sig gamla hantverk såsom kardning, tovning, spinning, pärthyvling eller smide.

 

 

 
  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 07/05/2019