Välkommen till Sagalund!

Hösten är kommen och skördetiden är inne. Nu är det dags att skörda, vårda och förbereda inför vintern. I Sagalunds museum kan man ännu njuta av sommarstämning i form av en härligt nostalgisk 1950-tals utställning. Ta med ett barn eller tre och utforska de gammaldags lekmiljöerna BB och butik. Oroa er inte, när ni återvänder till nutiden serveras lunch i det nyöppnade Café Adele.

 

Om ni vill resa med oss arrangerar vi höstprogram för både allmänheten, skolor och daghem. Kika i vår kalender för mer information om aktuella evenemang. 

 

Sagalunds museum - för alla åldrar

Sagalund är ett museum, en trädgård och ett center för åboländsk kulturarv och barnkultur - en bit förverkligad poesi, enligt grundaren Nils Oskar Janssons egna ord. Här finner du olika byggnader från Kimitoöns historia: ett tingshus, ett torp, en bondgård, två gamla skolor mm. Allt är beläget i en lummig trädgård som anlagts vid sekelskiftet 1900.  

 

 

 

Sagalund satsar särskilt mycket på verksamhet för barn och skolor. Sagalunds museipedagogiska center arbetar hela tiden med nya sätt för barn och unga att lära sig om livet förr genom inlevelse och aktivitet. Här kan barnen träffa historiska personer, göra tidsresor och lära sig gamla hantverk såsom kardning, tovning, spinning, pärthyvling eller smide.

 

 

 
  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 13/11/2018