Välkommen till Sagalund!

December är här och naturen vilar, men i Sagalund tisslar det i knutarna. Var det där en tomte? Julsäsongen öppnas på oskardsdagen den 1.12 med öppet hus och traditionell oskarsmarknad. Då är museiområdet öppet och hela familjen får njuta av 1900-talets julstämningar, smaker och dofter samt gratis program för alla åldrar.

 

I december erbjuder museiboden förlängda öppethållningstider och även Björkboda låsmuseum öppnas för en nostalgisk eftermiddag med minnen och arbetarnas jultraditioner. Välkommen att dela julens glädje med oss!

 

Sagalunds museum - för alla åldrar

Sagalund är ett museum, en trädgård och ett center för åboländsk kulturarv och barnkultur - en bit förverkligad poesi, enligt grundaren Nils Oskar Janssons egna ord. Här finner du olika byggnader från Kimitoöns historia: ett tingshus, ett torp, en bondgård, två gamla skolor mm. Allt är beläget i en lummig trädgård som anlagts vid sekelskiftet 1900.  

 

 

 

Sagalund satsar särskilt mycket på verksamhet för barn och skolor. Sagalunds museipedagogiska center arbetar hela tiden med nya sätt för barn och unga att lära sig om livet förr genom inlevelse och aktivitet. Här kan barnen träffa historiska personer, göra tidsresor och lära sig gamla hantverk såsom kardning, tovning, spinning, pärthyvling eller smide.

 

 

 
  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 10/12/2018