Sagalunds barnkulturcenter får en egen logo

 

Se här, vårt barnkulturcenter har fått en egen, rund logo! Sagalunds barnkulturcenter bildades år 2014 och har sen dess vuxit parallellt med museiverksamheten under ett och samma emblem, den bekanta röda. Bägge verksamheter fortsätter utvecklas sida vid sida, men från och med nu har barnen ett eget  märke att koppla till allt roligt som händer i Sagalund. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom och skörda av museigårdens härligheter!

 

Sommaren har varit vacker och så är även årets skörd. Onsdagen den 29.8 vill vi därför bjuda med alla intresserade att skörda, laga och lära sig om traditionella skördesysslor. Som alltid med skörd är det svårt att på förväg förutse vad som kan plockas en viss dag, men i alla fall äppel, örter och blommor har vi gott om. Ta med er rena burkar och påsar. Välkomna med!

 

 

Fyll era kalendrar med sommarprogram i våra museer

 

Nu är det äntligen sommar och vi får erbjuda mångahanda program för både stora och små. Årets sommar hämtar med sig nya tidsresor i form av vandringsteater - för vuxna i Bruksmuseet och för skolbarn i Sagalund. Barnfamiljer med småbarn får fira sommar med nallekalas i Sagalunds trädgård. Vår museiträdgård, den är som finast under sommaren! För den historiesugna erbjuder vi olika slags guidade promenader bland gamla byggnader, som hyser många spännande historier. Hjärtligt välkomna! 

 

 

Barnens Sommarläger i Sagalund


 

 

 

 

 

Barnutställning på besök i Dalsbruk 


Barnutställningen 'Önskeresan' bjuder alla barn och barnfamiljer på en spännande mångkulturell resa bland rosenbuskar, porlande vatten och ett äkta beduintält. Fyra olika lekmiljöer uppmuntrar de små besökarna att fundera på hur ord låter oss dela vår upplevelsa av världen! Välkomna till Dalsbruk Bruksmuseum på ett spännande sommaräventyr!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Välkomna till sommarens utställningar i Sagalund och Dalsbruks Bruksmuseum

 


   

Olle Dolle Doff är en lekutställning med spännande lekmiljöer i både Sagalund och Dalsbruks Bruksmuseum. Kom med både barn och föräldrar för att dela erfarenheter av hur man lekte förr!


 

 

  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 19/08/2019