Lilla Sagalund


Lilla Sagalund är en stuga fylld med rekvisita som det är meningen att man skall röra! Hjälp mor i stugan att städa, damma mattor, tvätta och hänga upp byket, ta hand om bebisen osv. Sommaren 2016 kommer Lilla Sagalund att vara öppet för museigäster och barnen får själva leka i stugan med sina föräldrar. I museiparken. Öppet kl 11-17 dagligen från början av juni till slutet av juli.

 

 

Hands on -ladugård


Hands on -ladugård är en lekladugård för barn med djur i trä och pappersmassa. Här kan barnen få lära sig mjölka kor, plocka ägg, mata grisarna och andra ladugårdssysslor. Utanför finns miniatyrhästar, kärror och skrindor som barnen kan leka med. Syftet med denna lekmiljö är att erbjuda barnen en inblick i hur en bondgård drevs förr. I museiparken. Öppet kl 11-17 dagligen från början av juni till slutet av juli.

 

 

 

Lekstuga


Utanför Lilla Sagalund finns en lekstuga med ännu mera roligheter, och museiparken passar bra som lekplats. I lekstugan finns leksaker som man fritt får använda - och de är gammaldags, förstås: snurror, bilar, dockor, hopprep, glaskulor och annat roligt. I museiparken. Öppet kl 11-17 dagligen från början av juni till slutet av juli.

 

 

 

Barnens BB


I sjukhuslekrummet får besökande barn hjälpa molla-maja i naturlig storlek att föda barn. I Sagalundgårdens andra våning. Öppet vardagar kl 10-16. Gratis.

 

 

 

 

 

 

Fotoateljé


I Elis Carlssons fotoateljé får man ta foto av sig själv med egen kamera eller mobiltelefon i gammaldags stil. Det finns också olika hattar man kan fotografera sig i. Gärna dela dina porträtt på Instagram med #sagalund. I Sagalundgårdens andra våning. Öppet vardagar kl 10-16. Gratis.

      

  © 2010 Sagalunds Museum    |     Museivägen 7, 25700 Kimito    |     +358 2 421738
Sidan är ändrad senast 19/08/2019