Museo kouluille


Sagalund toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset koululaiset. Pyrimme tarjoamaan kouluryhmille virkistävää toimintaa, joka täydentää kouluopetusta.

 

Alta löytyy tietoa ohjelmapaketeistamme. Ohjelmia voi muokata toiveiden mukaan ja niistä voi koostaa eri kokonaisuuksia.

 

Lisätietoja ja varaukset: 
Sagalund: 02 421738 
Jarmo Kujala: 050 590 4114

info@sagalund.fi 

 

Lounaskahvilasta on myös mahdollista tilata ryhmälle ruokailu: 02 423 607

 

 


 

OHJELMAPAKETIT KOULUILLE:

 

 

Vanhan ajan koulupäivä

Suosittu vanhan ajan koulupäivä on draamallinen aikamatka, jolla oppilaat saavat ensin kokea oppitunnin 1800-luvun koulunpenkillä ja harjoitella sitten kaunokirjoitusta mustekynällä 1900-luvun alun tapaan.

 

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

 

 

Mittapolku

Toiminnallinen kierros museoalueella aiheena entisajan mittayksiköt. Montako munaa on puolen tusinan munan kakussa? Minkä eläimen mukaan peninkulma on nimetty? Kuinka kaukana onkaan kivenheiton päässä?

 

Kesto: 1-1,5 tuntia

Hinta: 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

 

Keksintöpolku

 

Toiminnallinen kierros museoalueella aiheena 1900-luvun keskeisiä keksintöjä. Millaisella puhelimella isoisoäiti soitti? Entä äiti lapsuudessaan? Kokeillaan, miten ääntä siirretään lankaa pitkin. Miten perunasta saadaan sähköä?

 

Kesto.1-1,5 tuntia

Hinta. 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

 

 

Leipätyöpaja

 

Leivontaa Fallan elävän maatalon puu-uunin lämmössä 1900-luvun alun miljöössä. Viimeistele ruisleipä pistelöllä tai kauli näkkileipään kuviot. Tiedätkö jo, millä reikäleipään tehdään reikä?

 

Kesto: 1-2 tuntia

Hinta: 5 euroa/oppilas + 80 euroa ohjelmasta

 

Maitotyöpaja

 

Mitä tehdään, kun separoidaan? Miten maidosta kirnutaan voita? Mitä muuta maidosta ennen vanhaan valmistettiin?

 

Kesto: 1-2 tuntia

Hinta: 5 euroa/oppilas + 80 euroa ohjelmasta

 

  

 

Lasten elämä pula-aikana

Tarina- ja laulutuokio Fallan maatalossa. Tutustutaan kolmeen arkistopedagogiseen matkalaukkuun, jotka kertovat Astridin ja Kasperin lapsuudesta maaseudulla pula-aikana ja 1950-luvulla. Tehtäviä ja askartelua.

 

Kesto: 1-2 tuntia
Hinta: 5 euroa/oppilas + 60 euroa ohjelmasta

 

 

Muut aikamatkat

Aikamatkalla historiaelämystä syvennetään entisestään niin, että jokainen osanottaja saa itselleen historiallisen roolin ja siihen kuuluvan vaatetuksen. Aikamatkoilla voi tavata useita eri roolihahmoja, jotka kertovat ajastaan. Aikamatkalla opitaan eläytymisen kautta.

 

Kesto ja hinta ohjelmasta riippuen

 

 

 Muut työpajat eli elämysverstaat

Elämysverstaissa saa itse tekemällä oppia jotakin entisajan elämästä. Tarjoamme laajaa valikoimaa perinteisiä töitä kuten taontaa, kalligrafiaa, viljan puintia ja jauhamista, pyykin pesua, villan karstausta ja kehräystä.

 

Kesto ja hinta ohjelmasta riippuen

 

 

 

 

 


 

 

KOULUVIERAILUT:

 

 

Kaunokirjoitustyöpaja

Sagalundin museopedagogin voi tilata myös vierailulle omaan kouluun. Kalligrafiatyöpajassa harjoitellaan entisajan kaunokirjoitusta mustekynällä. Lisäksi voidaan ommella myös oma kynän pyyhin.

 

 


 

 

MUU MATERIAALI KOULUILLE:

 

 

Kapsäkit

Tarjoamme kouluille lainattavaksi arkistopedagogisia matkalaukkuja, joita voi käyttää itsenäisesti tai esim. jälkityöskentelyyn museovierailun jälkeen. Laukut sisältävät historiallista materiaalia ja tehtäviä mm. aiheista "elämä maatilalla", "merenkulku", "rikos ja rangaistus", "koulu ennen vanhaan", ja "ruukkiyhteisöt". Kapsäkin voi tilata kouluun kahden viikon ajaksi. 

 

 

 

 

Kemiönsaaren interaktiivinen historia

Kemiönsaaren paikkakunnilla ja saaristolla on rikas yhteinen historia. Kulttuuriperintöpedagogisena hankkeena toteutetulla interaktiivisella sivustolla voit tutustua paikkoihin, henkilöihin ja tapahtumiin saaren historian eri aikakausilta. Sivusto soveltuu esimerkiksi valmistelevaksi materiaaliksi ennen museovierailua.

 

 

  © 2010 Sagalundin Museo    |     Museotie 7, 25700 Kemiö    |     +358 2 421738
Sivusto päivitetty 04/06/2019