Sagalundin lastenkulttuurikeskus tuottaa kaksi uutta taideteosta

 
 
Sagalund on vuonna 2017 mukana kymmenen lastenkulttuurikeskuksen yhteisessä suuressa Rajoja Rikkovat Residenssit -hankkeessa, jonka rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto. Hankkeessa taiteilija ja jonkun muun alan osaaja (esim. liike-elämä, urheilu, tiede) työskentelevät työparina yhdessä lapsi- tai nuorisoryhmän kanssa tavoitteenaan tuottaa taiteellinen lopputulema eli taideteos hyödyntäen jotakin uniikkia residenssilokaatiota. Työpareja työskentelee hankkeessa viisitoista ja osa-hankkeita toteutetaan yhteistyössä kymmenen lastenkulttuurikeskuksen kanssa eri puolilla Suomea. Kokemuksista kootaan julkaisu, johon dokumentoidaan taiteellista prosessia sekä mallinnetaan matalankynnyksen residenssituotantomalli erityisesti pienempien kuntien käyttöön.
 
Hankkeen tavoitteena on toisaalta tuottaa osallistuville taiteilijoille mahdollisuus avoimeen ja vuorovaikutukselle alttiiseen taiteelliseen prosessiin, jonka kautta heidän oma taiteellinen työskentelynsä kehittyy ja samalla synnyttää lastenkulttuurin kentälle uutta taiteellisesti korkeatasoista sisältöä. Hanke pyrkii myös tavoittamaan uusia yleisöjä avaamalla taiteellista prosessia toisenlaisissa yhteyksissä ja tuottaa osallistuville lapsi- tai nuorisoryhmille uudenlaisen kokemuksen osana taiteellista prosessia. 
 
Jokainen alueellinen osa-hanke on omanlaisensa taiteen testilaboratorio, josta voi syntyä jotain mitä ei ole osattu ennakoida. Teokset jatkavat elämäänsä vierailemalla Hämeenlinnan Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumissa mutta myös muissa lastenkulttuurikeskuksissa.
 
 
 
Kasvimaaresidenssi Sagalundissa - Nukketeatteritaiteilija Outi Sippola
 
Sagalund on hankkeessa mukana kahdella omalla osa-hankkeellaan. Toinen hanke toteutetaan Sagalundissa ja toinen Taalintehtaan vanhalla ruukkialueella. Sagalundin hankkeen residenssi on kasvimaa museon pihassa ja tässä residensissä teoksen luovat piikkiöläinen nukketeatteritaiteilija Outi Sippola yhdessä taalintehtaalaisen ympäristökasvattajan Ville Laitisen kanssa. Teoksen valmistusprosessissa ovat mukana Sagalundin luontoleiriläiset kesäkuun alussa 7.-9.6. Projektin lopputuloksena nähdään lapsille suunnattu esitys Sagalund elää -tapahtumassa lauantaina 1.7. 
 
Sippolan työskentelyä Sagalundin kasvimaalla voi käydä seuraamassa museon aukioloaikoina, taiteilija on varmimmin paikan päällä varsinkin kesäkuun viimeisillä viikoilla . Sagalundin museo on auki 1.6-31.8 joka päivä klo 11-17 (museoliput 5€, lapset 7-16 vuotta 1€, lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi).
 
 
 
Ruukkiresidenssi Taalintehtaalla - Taiteilija ja tuottaja Lisa Roberts
 
Taalintehtaalla residenssinä toimii Takkirautavalimo ja vanhan masuunin ympäristö. Tässä residenssissä teoksen luovat kemiöläinen taiteilija ja tuottaja Lisa Roberts yhdessä entisen ruukin työntekijän ja metalliosaajan Robert Salosen kanssa. Teos valmistuu vähitellen pitkin kesää.
 
Taiteilija on paikalla vanhan masuunin ympäristössä aina keskiviikkoisin toripäivinä 3.5-21.6 klo 10-13. Yleisö on silloin tervetullut tutustumaan projektiin. Halutessaan voi myös osallistua yhteisötaideteokseen, jota Roberts työstää Takkirautavalimolla. Taalintehtaan teoksen valmistusprosessiin pääsevät mukaan Kimito sjöscouter ryhmän partiolaiset. Robertsin teos julkistetaan osana Festival Norpasin avajaisia perjantaina 4.8.
 
 
  © 2010 Sagalundin Museo    |     Museotie 7, 25700 Kemiö    |     +358 2 421738
Sivusto päivitetty 19/08/2019