Kuva: Jussi Virkkumaa

 Ekologista lastenkulttuuria Sagalundissa


 

Sagalundin museopiha on suomen ensimmäisen museaalisen lastenkulttuurikeskuksen kotipaikka. Keskus toimii koko Kemiönsaaren ja sen lähikuntien alueella. Keskuksen omaa toimintaa järjestetään niin Sagalundin museossa kuin Taalintehtaan Ruukkimuseossa, ja sesonkitapahtumina myös Björkbodan Lukkomuseossa. Täältä löydät tietoa kaikista jännittävistä mahdollisuuksista, jotka odottavat sinua ja lastasi Kemiönsaarella ja sen ympäristössä!

 

Sagalundin lastenkulttuurikeskus

 

Keskuksen toiminta perustuu kulttuuriperintökasvatukseen ja ekologiseen ympäristökasvatukseen. Haluamme kannustaa kaikkia tutustumaan lähiympäristöönsä. Tarjoamme mielikuvituksellisia mahdollisuuksia tutustua vanhoihin tapoihin elää ekologisesti.

 

Lastenkulttuurikeskus järjestää näyttelyitä, aikamatkoja ja työpajoja yhdessä paikallisten yritysten, koulujen ja luovien tekijöiden kanssa. Tavoitteenamme on tarjota maksutonta ohjelmaa, jotta kaikki lapset saisivat mahdollisuuden tuottaa ja kokea kulttuuria. Toivotamme kaikki lapset ja perheet tervetulleiksi leikkimään ja askartelemaan, esimerkiksi elämysverstaallemme, aitoon 1950-luvun koululuokaamme tai leikkimiljöisiimme, joissa voi leikkiä 1900-luvun kotia, sairaanhoitajaa tai vaikkapa maatilan omistajaa. Keskuksemme puutarhurin kanssa kaikki kunnan koululaiset oppivat hyödyntämään omaa palstaansa. Tervetuloa meille likaamaan sormesi! 

 

 

Yhteistyöprojekti TaideKioski 


 

Syyskuussa 2018 lastenkulttuurikeskus käynnistää uuden yhteistyöprojektin TaideKioski, joka tuo luovan tekemisen kouluihin.

 

Kolmena päivänä viikossa yksi kunnan peruskouluista saa vieraakseen taidepedagogin, jonka kanssa oppilaat saavat väsätä kekseliäitä projekteja pisimmän välitunnin aikana. TaideKioskissa tekeminen on vapaaehtoista, hauskaa ja nuorten toiveisiin pohjautuvaa. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö. Kioski toteutetaan yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan sekä koulujen ja oppilaskuntien kanssa.

 

 

 

 

 

Suosittelemme!

 

Katsokaa mitä Kemiönsaaren ja lähialueen kunnissa tapahtuu:

 

Hiiden koulun hieno koulukasvimaa-projekti

 

Lapsille löytyy netissä myös muita helmiä:

 

Maksuttomia iltasatuja

 

 

 

Sagalundin Lastenkulttuurikeskus on Suomen Lastenkulttuurikeskusten Liiton jäsen. Liitto toimii yhteistyöfoorumina lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten ammattilaisille. Sen tehtävänä on vahvistaa lastenkulttuuritekijöiden osaamista sekä tunnettavuutta. Liitto koordinoi tapahtumia ja tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia verkostoitua. www.lastenkulttuuri.fi

 

 

Seuraa meitä: www.instagram.com/sagalunds_barnkulturcenter

 

  © 2010 Sagalundin Museo    |     Museotie 7, 25700 Kemiö    |     +358 2 421738
Sivusto päivitetty 02/07/2019